Радев: Борисов подарява цялата власт на ПП

Президентът Румен Радев се надява правителството да не предава националните интереси така, както лидерите на новата коалиция предали доверието на избирателите си. „Днес господин Борисов подарява цялата власт на ПП“, каза Радев пред журналисти в парламента преди гласуването на ротационното правителство Денков/Габриел.

По думите му днес ПП споделят властта с ГЕРБ, при положение, че обвиняваха формацията на Бойко Борисов в мафия. ДБ повели избирателите си на кръстоносен поход срещу задкулисието и олигархията, днес те просят от него одобрение и просят точно някакво спасение, така че да се гарантират във властта – тяхната благословия по-точно, но всички те спечелиха за сметка на измамения избирател и демокрацията, каза държавният глава.

Според Радев политиката не е само интереси и математика за формиране на мнозинство, а преди всичко и ценности. Гласуването ще покаже дали депутатите, дали всички народни представители са с ампутирано достойнство и са приели ролята да бъдат просто редови гласуващи, каза Радев.

 

Нямал обаче идея откъде идва напрежението по отношение на службите за сигурност

Той изтъкна, че обществото тепърва ще осмисля процесите около акуширането на тази коалиция, защото тя обезсмисли изборите, а изборите са основата на демокрацията. Господин Борисов обикаляше страната да убеждава хората да гласуват за него, защото ПП са съсипали държавата и ако се допуснат до властта ще я довършат, напомни Радев.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here