Кошмар! Искат имунитета на депутат за блудство с дете! Твърди се, че е Д. Александров

Даниел Александров

Искат имунитета на депутат заради обвинения за блудство с дете. От Софийска градска прокуратура (СГП) съобщават, че са предложили на главния прокурор да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на Д. А., депутат в 49 Народно събрание. Твърди се, че става въпрос за бившия борец от Дупница Даниел Александров, който влезе като депутат от София, след като мястото му отстъпи проф. Асен Балтов.
От държавното обвинение съобщават, че предложението е изготвено от наблюдаващия прокурор в СГП във връзка с образувано на 31.05.2023 г. досъдебно производство, в което се сочи, че събраните доказателства са достатъчни за привличане в качеството на обвиняем на Д. А. за престъпление по чл. 150, ал. 1 от НК.
Наблюдаващият прокурор в СГП е счел, че в хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 07.05.2023 г., в с. Бистрица, Д. А. чрез употреба на сила извършил действия, с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст.
Като народен представител Д. А. е „лице с имунитет“. НПК установява забрана да се привлича като обвиняем лице с имунитет. Съобразно чл. 220, ал. 1 от НПК наказателно преследване срещу лице с имунитет може да се проведе едва след отпадане на имунитета. С оглед разпоредбата на чл. 70, ал. 1 от Конституцията на Република България, за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер, е необходимо разрешение на НС, а когато то не заседава – на председателя на НС.
Вижте видеоканала ни:


5 COMMENTS

  1. Дани Борчето бил насилник и педофил от Дупница вече има един осъден Еми Гущеров сега Константинов прати в Парламента и насилник на деца! Гадост!

  2. Браво на Данчо бе поредния дупнишки “Депутат“ който ни прослави…

  3. От Дупница идват най-лошите хора..това го чух 2002-ра година от мн сериозен възрастен човек от БАН. Този депутат е поредното доказателство. *срам *долунаимунитета

  4. Голяма реклама на Дупница от страна на ГЕРБ! Емил Гущеров е осъден бивш депутат за побой и принуда сега и Дани Борчето излезе сексуален маниак и педофил имат и съветник -охранител дето уби човек и накисна брат си, абе само криминални и осъдени в ГЕРБ Дупница!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here