652 кг отпадъци за рециклиране събраха в 8 училища в Кюстендил, първенци са НУ „Св. Климент Охридски“

652 кг годни за рециклиране отпадъци са събрани в съвместната акция на община Кюстендил и „Екопак България“, в която се включиха 8 кюстендилски школа. Това са резултатите от проведеното през април еко-състезание между училищата на територията на гр. Кюстендил.
Равносметката показва, че са събрани 77 кг алуминиеви кенчета и 576 кг пластмасови бутилки. Безспорен първенец със 221 кг пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета е НУ „Свети Климент Охридски“. На второ място със събрани 197 кг е ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Всички участници  получиха кошове за разделно събиране на отпадъци с помощта, на които да продължат добрата практика, а за първите и вторите в надпреварата, имаше и комплекти с топки за волейбол, футбол и баскетбол.
Кампанията продължава, като целта е да се увеличи с поне 70% събираемостта на пластмасови бутилки и алуминиеви кенове на територията на общината Кюстендил, за периода от март до декември 2023 г. спрямо същия период на миналата година. Ако целта бъде постигната или надмината, ЕКОПАК ще осигури възможност за животоспасяваща първа помощ при сърдечен арест, от която могат да се възползват всички граждани на Община Кюстендил. При успешен резултат от кампанията ще бъдат поставени един или няколко автоматични дефибрилатора на подходящи обществени места в града.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here