Най- висока кметска заплата в България взима кметът на Самоков- средномесечно по 6190 лв. през 2021 г.

Владимир Георгиев

Читателите ни пишат:

Здравейте,

Бих искала да обърна внимание на една тема, особено актуална в година на местни избори, а именно заплатите на кметовете на общини в България. Оказва се, че най- висока кметска заплата в България взима кметът на Самоков- средномесечно по 6190 лв. през 2021 г., сега е актуализирана поне с още 2 000 лв. според публикуваните данни от КПКОНПИ и проучване на в-к Капитал (прилагам линк по-долу):
Кметът на Дупница се е разписвал средно на месец срещу 3340 лв. на месец, кметът на Кюстендил- 3 900 лв., кметът на Петрич- 3247 лв. през 2021 г., кметът на Струмяни- 2812 лв., кметът на Кресна 3 380 лв.
Ето проучване на вестник Капитал по темата:
Хората коментират, че приближената до кмета секретар на община Самоков- Вангелова освен заплата от общината се разписва и за хонорари като юрист от общинската болница, и месечно получава над 4800 лв. Нека има прозрачност и се знае за какво се харчат парите на данъкоплатците.
Ще бъде добре да изсветлите темата, за да се запознае обществото. Председателите на Общинските съвети получават почти равна заплата на кметската, но с 10 – 20% по- ниски! Съветниците по обкини също получават заплати, не по малки от 600 лв. на месец за явяване на едно заседание в месеца. Това се нарича законен пладнешки грабеш на държавата,ъ но ние си ги избрахме!
Поздрави,
Иванка Вълчева
РЕДАКЦИЯТА Е ГОТОВА ДА ДАДЕ ДУМАТА НА ВСЕКИ ПО ТЕМАТА!

Кметът на Кресна с министерска заплата от 3 380 лв. чисто, селските кметове 1 210 лв.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here