Делегация от община Перник, водена от зам.-кмета Стефан Кръстев взе участие в тържественото съвместно заседание на Люблинския градски съвет и Младежкия градски съвет

Делегация от община Перник, водена от зам.-кмета Стефан Кръстев взе участие в тържественото съвместно заседание на Люблинския градски съвет и Младежкия градски съвет като част от честванията по повод домакинството на инициативата Европейската младежка столица – Люблин 2023. По време на срещата бе подписан и документ, наречен „Град на младежта – Декларация на Люблин“.
На 2 и 3 юни полският град беше домакин на 18 чуждестранни делегации от партньорски и приятелски градове от цяла Европа. Делегациите посетиха и места, свързани с концепциите и начинанията на Европейска младежка столица, като младежкото пространство, наречено „Здравей!“. Гостите взеха участие и в празненствата „Нощ на културата“.
Освен делегацията от Перник, Люблин беше посетен от чуждестранни представители от Украйна, Унгария, Германия, Молдова, Турция и Литва. Пернишките представители бяха единствените гости от българска страна.
Градовете, които имат право да получат титлата Европейски младежки столици, дават модел за подражание на други общини в Европа с иновативни проекти. В тези градове в продължение на една година се провеждат културни, социални, политически и икономически събития с участието на млади хора. С титлата Европейска младежка столица се цели да се увеличи участието на младите хора в градския живот и процесите на вземане на решения в града.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here