ВИДЕО от войната: Експерт обясни защо боевете в Белгородска област са изгодни за Украйна

От няколко дни е неспокойно на територията на Белгородска област на Руската федерация – там има представители на „Руско опълчение“ и легиона „Свобода на Русия“, които извършват диверсионни акции.

Събитията в Белгородска област коментира военният експерт Александър Коваленко. Първоначално той се шегува, като казва, че те просто „горят мъртва дървесина“, информира „УНИАН“.

 

Но след това той дава сериозен отговор. Коваленко казва, че гражданите на Руската федерация са се върнали в родината си, за да променят нещо там, да върнат демокрацията.

„Те наистина са доста активни. И се надявам това да се разпространи не само в Белгородска и Брянска области, има и Курска област. Тоест има области, в които трябва да се действа“, подчертава той.

Военнополитическият анализатор допълва, че в наблюдаваните действия има повече от една цел: изтегляне на руските войски от зоната на бойните действия в това направление; да се създаде буфер за сигурност на границата между Руската федерация и Украйна, дори и само за да не използват руснаците граничната зона за обстрел на украинската територия.

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here