Проф. Витанов: Размахват се мечове във властта, а до часове ще има сватба, изгодна за 5 човека ВИДЕО

Математикът професор Николай Витанов разкри какво се случва на сцената на българската политика: „Време е да се гримираме, време е да се костюмираме. Време е да започва… кукленото шоу.

Днес се очаква да гледате гласуване под строй за сватба, изгодна за 5 човека. И да не забравяме – и за кравичката, и за козичката. Измамени електорати преглъщат на сухо. Кукленото шоу.

Зад сцената: даймио-господари с кръвясали очи размахват мечове. Много са даймио-господарите и броят им трябва да намалее.

Накрая трябва да остане един, който до наведе другите. И той ще управлява.

В момента тече битката за главата на даймио-господарят Гешев. Със започване на дейността на правителството се очаква да почнат да падат глави на по-малки даймио-господари из администрацията. Оставете настрана клетвите покрай договорняка. Те не струват и хартията, на която са написани и са част от кукленото шоу, а не от задкулисната реалност. Гледайте.

Обективно погледнато, Бойко Борисов се представи оптимално от гледна точка на ситуацията, в която се намира. На сцената, в кукленото шоу, той бе наведен от външни сили за участие в сватбата с върлите си противници. Електоратът едва ли ще пропусне да забележи тая работа.

Зад кулисите обаче, той успя да да заеме ролята на огошо, при това не за да върши черната работа на младежта, а младежта да му върши черната работа.

Оттук нататък е ясно – чакаме ходът на огошо по разтурването на правителството. Рано или късно. Да не забравяме кравичката и козичката.

Сега ще почне производството на кафени неща, които на сцената на кукленото шоу, завити в целофан, ще ни се представят за шоколад. Миришещ кафяв шоколад, завит в целофан.

Но стига за днес. Гледаме. Между другото, в кукленото шоу ви се подготвя сценката, наречена Изсулване. Като му дойде времето, ще обсъждаме, кой ще се изсули и накъде ще се изсули. А измамени електорати ще продължат да преглъщат на сухо.

Отиваме към войната

Тя си върви според прогнозите. Днес е ден 26 от Големият юруш. След като пролетната част на юруша свърши безславно, лятната част е къде по-интересна. Точно според очакванията.

Най-напред да отбележим украинският фейк с речта на Путин, дето обявил всеобща мобилизация. Това специално за аматьор-фактчекерчетата, които ползват украински сайтове и ни ги представят за чиста монета. Пълни са с фейкове тези сайтове.

Юрушът продължава да е запецнал. Според разчетите за първия месец на юруша, украинската армия трябва да е заела 312 квадратни километра. Нищо такова няма.

Опитът за юруш на фронта покрай Угредар и Орехово продължава. Неуспешно. Както много отдавна съм ви писал – когато системата „Таракан“ срещне плътни отбранителни линии, тя гърми.

Загубите на украинската армия растат по план, че даже почнаха и да надхвърлят плана. Знаете прогнозата ми – 30 000 безвъзвратни загуби за първия месец на юруша, 150 танка, 150 оръдия и 300 бронираи машини. Даже загубите в техника се преизпълняват.

Големият юруш все още е в състояние на запек. И трябва запекът да бъде отпецнат с конценриран удар на 15-на бригади на малка площ. Ударът с 9 батальона води само до смилането на 9-те батальона. Чакаме нещо по-значително. И с повече заета площ, че план се гони.

Украинците се пробват да пренесат войната в Русия. Неуспешно. Опитът за флангов юруш при Бахмут приключи безславно и с големи загуби.

Пак да ви напиша – когато системата „Таракан“ опре до плътни отбранителни линии, тя се проваля. Защото няма артилерийски и въздушно превъзходство. Ама те украинците заели позиции в околностите на Бахмут. Добре, като го превземат, ще отбележим успех. Иначе знаете какво ще се отбележи – рестарт на месомелачката.

Чакаме засилване на сраженията около Донецк – в Мариинка и Авдеевка. Чакаме засилване на сраженията в Запорожка област. Ситуацията си влезе в схемата на това, което е станало преди 80 години при Курската дъга. Планирано е нещо за април, то почнало през юни и свършило зле.

Между другата, очакванията се сбъднаха. Има яки сражения покрай Мариинка и в Запоржска област. Фелдмаршал-юрдеците от Ганковото кафене да изкрякят нещо по повод поредната сбъднала се прогноза? А, да-а-а – Витанов грозен, Витанов глупав. Юрдек красив, юрдек – умен. Стандартно.

Големият юруш продължава да е е в състояние на масивен запек. Опасността, ако запекът продължи, е ясна.

Юрушната групировка се смила със скорост една трета от групировката на месец. Вече почти мина един месец. Руснаците реализират целта си да запецнат юруша през първия месец.

Оттук до 11 юли украинците трябва да действат масивно, иначе юрушът ще бъде удавен в кръв. Тъй че чакаме си масивния удар на малка площ.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here