Кулинарни специалитети, пъстро изложение, М. Маринова и „ЛегендитЕ“ за „Празника на черешата“ в Кюстендил

В петък вечер  на 23 юни 2023 г. „Празникът на черешата“ в Кюстендил започва с Кулинарно изложение, надяждане с череши, детска анимация и концертна програма, с участието на Михаела Маринова и Тино. Десетки кулинари ще представят своите ястия и специалитети в надпреварата „Череши в кухнята“, чиито гост водещ ще бъде Драгомир Драганов.                                                                   Официалното откриване на празника е в съботния ден от 11:00 часа. По традиция Институтът по земеделие в Кюстендил ще представи разнообразието и новостите в черешопроизводството в региона. Над 40 артистично аранжирани щанда ще пресъздадат черешовото творчество на кюстендилските „майстори“. Всички те ще бъдат част от художествено изложение, което ще продължи до 18:00 часа, когато ще бъдат връчени и наградите на отличените. В празничната програма през деня участие ще вземат Професионалният духов оркестър на Община Кюстендил, Националното училище за танцово изкуство, София и най-изявените фолклорни изпълнители от града. Събитията в съботния ден ще завършат с концерт на „ЛегендитЕ“.

Неделния ден се посвещава на най-малките гости на празника. National Geographic Kids гостува в Кюстендил с Клуб „Малки откриватели“, занимателни игри с череши и детска анимация ще съпътстват събитията, а „черешката на тортата“ ще бъде демонстрацията и дегустация на сладко от череши!

По време на трите празнични дни ще се проведе базар на кюстендилски череши, с участието на местни земеделски производители, а търговци и занаятчии от цялата страна ще представят своите майсторски произведения.

Заявки за участие ще намерите на следни линк:  https://www.kultura-kn.info/celebration/2/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B0%D1%82%D0%B0-cherry-festival
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here