Ал. Мацурев от Банско щурмува местните избори „яхнал“ велосипед, банскалии: Въвличането на деца в политическа дейност е закононарушение!

Александър Мацурев

Кметът Иван Кадев пулучи „звучен шамар“ от Сдружение „Бъдеще за община Банско“, зам.- кметът Стойчо Баневски или секретяраят Иван Докторов сяда в стола му на есен, коментират жители на Банско

 

Битката за кмет на Банско стартира с „нежни капани“ на част от кандидатите за народната любов. Лидерът на ГЕРБ в Банско Алескандър Мацурев впрегна децата на Банско да рисуват с обещанието да подари колело на най- добрият художник. Инициятивата си Александър Мацурев афишира на страницата си във Фейс и десетки млади майки и деца го заринаха с творби.

„Винаги се движи по ръба, а иска да е на гребена на вълната. Целта му е да вземе акъла на младите семейства, с него да стават и снего да лягат, но тръгнал е да става кмет и хората казват: „С трици маймуни не се ловят!“. Въвличането на деца в политическа дейност е законово нарушение. Нека съхраним децата!“ – пише ни Петър Георгиев от Банско.

„Обръщаме се към всички участници в предизборната кампания, за да напомним, че не бива да се използват деца за преследване на политически цели, включително за пряка или косвена агитация. Вярвам, че с обединените ни усилия ще съумеем да съхраним личния живот на всяко дете у нас и да гарантираме правото му на ненамеса в него, което е гарантирано право на всички хора в нашата Конституция.“, посочи председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова.

 

Кметът на Банско Иван Кадев също обикаля политическите партии и сдружения, за да търси подкрепа за втори мандат. Оказа се, че той губи подкрупата на почти всички политически партии и сдружения, който застанаха зад него в битката на Банско срещу тогавашния кмет на ГЕРБ Георги Икономов. „Вече текът разговорите, Кадев е получил „звучен шамар“ от най- силната местна структура, а именно Сдружение Бъдеще за община Банско, което обединява фирма „Юлен“, Клуб на ветераните и частния бизнес и др. Имената на зам.- кметът на Иван Кадев – Стойчо Баневски и секретяраят Иван Докторов са сред спряганите за канидатити за кметове и са сочени като фаворитите на местните хора. „Те са винаги на разположение, проблемите решават те, а кметът Иван Кадев или е по важни дела в столицата, или в отпуски, или олничен, оставя всичко в ръзете на Сашка Въчкова, а тя не е от отзивчивите, заета е да разпределя бюджета.“ – твърдят жители на Банско.

Владимир Колчагов и кметът на Банско Георги Икономов

Бизнесменът Владимир Колчагов, лидер на ПП Воля и бивш общински съветник също гледа към кметския пост, но няма куража да се канидатира лично, той си е харесал шефът на Пожарната Димитър Кехайов и всеки ден му дава „уроци“ по местите кръчми как се превзема община, неразделни са, коментират жители на Банско пред 4ВЛАСТ. Сред спруганите за кметския пост е ѝ бившият кмет Георги Икономов, които в момента е председател на общинския съвет, той е лидер на „Републиканци за България“.
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Тази статия аз я поръчах по поръчката на сдружението. Има и свестни хора от това сдружение , но има и страшни боклуци…..!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here