Делегация от Банско със совалка във Виена, нищиха стратегия за целогодишна заетост на легловата база

Делегация от община Банско, водена от кмета Иван Кадев, се отзова на покана на посолството на Австрия у нас и гостува във Виена. Кадев беше придружаван за визитата от Сашка Въчкова – зам.-кмет, Цветанка Обецанова – нач. отдел „Обществени поръчки и проекти”, общинският съветник Костадин Загорчин и председателя на Съюза на туристическия бизнес в Банско Малин Бистрин.
В програмата на организираната от Н.Пр. Десислава Найденова – Господинова визита, пред австрийски журналисти и туроператори и на представители на дипломатически мисии, беше направена презентация на възможностите за туризъм и инвестиции на територията на община Банско.
Делегацията беше приета също от кмета на град Клостернойбург и от кмета на курортния град Баден, известен като „Баден до Виена” или „малкия спа рай”. С ръководителите на двата града бяха разгледани възможностите за съвместно участие в европейски програми, както и за обмен в областта на културата, спорта и туризма.
С особено голям интерес бяха обсъдени стратегиите на Банско и Баден за осигуряване на целогодишна заетост на легловата база. Двете страни установиха еднаквост в разбирането, че богатият и разнообразен културен и спортен календар в общинската политика в туризма е верният път за постигане на целите.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here