Ученичка от Банско гостува на вицепрезидента Илияна Йотова 

Александра Полежанова от Банско гостува на вицепрезидента Илияна Йотова. Александра, която е ученичка от 11 клас в СУ ”Неофит Рилски” Банско, беше част от делегацията на Съвета на децата, който отбелязва 20 години от създаването си. По този повод Йотова връчи на Съвета на децата почетен плакет.

Високото отличие е в знак на признание към всички членове на Съвета през неговата 20-годишна история за отстояване правата на децата и подобряване на техния живот. Децата поставиха изключително важни въпроси и споделиха своите мисли и вълнения, които се оказаха толкова важни и актуални, че протоколната проява се превърна в истинска работна среща. Как да се намали агресията между и над децата, какви са трудностите, които младите хора срещат по време на образователния процес и още редица теми, бяха обсъдени с вицепрезидента Илияна Йотова.
Децата се срещнаха и с вицепремиера и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров и със заместник-министъра на труда и социалната политика Надя Клисурска. Те разговаряха за важността на житейските избори, безопасността в интернет и необходимостта да се реагира активно срещу проявите на насилие и агресия. Да отстояват личното си мнение и да следват целите си, пожела на децата министър Лазаров по повод празника.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here