1-юни – международен ден на детето в Банско

Днешния ден беше наситен с многобройни събития, посветени на Международния ден на детето. Празничната програма за децата на Банско привлече стотици деца, родители и учители. Децата се включиха с интерес в инициативата на Музеен комплекс – Банско „Детско царство в музея” и станаха едновременно посетители и екскурзоводи – сладкодумни разказвачи на историята на своя град. В Туристическия информационен център пък беше организирана филмотека с най-новите детски филми.
Големият празник под надслов „Децата са слънца” беше организиран от НЧ „Никола Вапцаров 1894” на централния градски площад, където приятелски отбори се състезаваха с хора, ръченици и диско танци, надпреварваха се да покажат знанията си, рисуваха, рецитираха, надприказваха се на любимия бански говор, пяха, играха и много се смяха. Кулминацията беше предизвикателството да открият трите вълшебни ключа, с които да отворят големия хладилник със сладоледа.
Празничната програма ще продължи на 3 юни /събота/, когато ще се проведе традиционното състезание по планинско колоездене на Ролбана в Национален парк „Пирин”.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here