Безплатен сладолед от общината и страхотни забавления за малчуганите в Благоевград

Почерпка, включваща сладолед и царевечни пръчици, и подарък цветни балони бяха само част от изненадите, подготвени от община Благоевград за малчуганите навръх 1 юни.  Стотици деца се впуснаха в забавни приключения в Градската градина. За тях от местната администрация бяха подготвили игри, фокуси, спортни надпревари, гатанки. За родителите беше подготвено ароматно кафе. Малчуганите бяха приветствани и от кмета Илко Стоянов, който им пожела слънчево и безгрижно детство.

Водещи на програмата бяха актьорите Бранимир Митов, основател на ДТ „Проф. Енчо Халачев“, и Гергана Митова, директор на театъра, а самият празник бе открит от Силвия Домозетска, директор на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ към Община Благоевград. Аниматори и приказни герои забавляваха децата в различни кръгове игри, а малките творци от Вокално студио „Фа Диез“ поздравиха своите връстници.

Програмата през днешния ден продължава в 16.30 ч. на площад „Македония“, когато ще започне празничен концерт с участието на възпитаници на различни школи и състави от Благоевград. Непосредствено след това, от 18.00 часа, отново на пл. „Македония“ всеки, който желае може да се присъедини и да подкрепи идеята за най-дългото хоро. От 18:30 часа на площад „Народни будители“ (пред Регионален исторически музей) започва концерт под надслов „На мегдана“. В него ще се изявят малки и млади творци от „Пиринска китка“ към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here