Над 500 деца и родители пристигнаха с атракционния влак на БДЖ на гара Перник

Атракционният влак на БДЖ пристигна на централна ЖП гара Перник. На гарата го чакаха десетки малки перничани, а с него в града ни пристигнаха над 500 деца и техните родители.
Парният локомотив 01.23 потегли от Централна гара София в 09:00 ч. и пристигна в града ни, където пътуващите с композицията ще могат да се присъединят към разнообразната празнична програма в града. Още с пристигането си пред Двореца на културата гостите на града ще бъдат посрещнати с концерт на детските състави към Обединения детски комплекс, а през цялото време на престоя си по крайречната алея пред Двореца на културата ще бъдат обособени кътове с различни забавни активности, част от детското турне „National Geographic Kids TOUR 2023“. Турнето ще включва забавна академия, забавна лаборатория, роботика, екология, забавна математика, география, спорт и други.
Любителите на музеите и историята могат да посетят Подземния минен музей, който е единственият на Балканите, разположен в галериите на първите подземни рудници в България, Регионалния исторически музей, както и сградата на Минната дирекция, Пернишката крепост и Централния градски парк за приятна разходка сред природата.
Влакът ще тръгне обратно към София в 14:25 ч. По време на пътуването за всички закупили билети за специалния влак ще има и допълнителни приятни изненади по повод отбелязването на 135 години от създаването на Българските железници.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here