Борисов: Няма да има експертен кабинет, ПП искат да носят политическа отговорност

Той отрече да познава Ивайла Бакалова и да се е срещал някога с нея

Водят се преговори, мисля, че са много близко до вземане на решение, но докато всичко не договорят, нищо не е договорено. ПП искат сами да носят отговорност с политически лица, няма да има експертен кабинет. Ние с ДБ отговаряме на техните искания. Ако има одобрени експерти от по-широк спектър, тяхно право е да ги приемат. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му и другите партии могат да предложат експерти. „ПП имат високо самочувствие, не е по силите на една партия да предложи самостоятелно излизане от кризата“, смята Борисов.

Той отрече да познава Ивайла Бакалова и да се е срещал някога с нея. „Явно стана модерно да се говори за мен. Оставете ме, от две години вече не сме на власт. Как може да знае нещо за мен, като не ме познава? Поне футбол да сме играли“, заяви той. Съдебната реформа си има цена! От 2009 година такава реформа нямаше. В момента, в който ние приехме законово кой да има контрол над главния прокурор, изведнъж се раздвижиха със страшна сила. Трябва да си сляп, за да не виждаш какво се случва. 2 години бях без имунитет, но нямаше съдебна реформа. Сега има приет закон и веднага започват да искат имунитети и затова категорично не бих го дал! Защо вчера го поискаха, а не преди 1 месец? Защо Не съм имал, нямам и няма да имам никакъв имот в Испания. Започнаха веднага и атаката по ПП, за да блокират всякакви разговори. Неслучайно изтече и записът-кога някой си е давал имунитета и са му давали охрана? Целта е да няма правителство, ясно и точно.

От ден първи казвам, че редовно правителство трябва да има, за да сме една нормална, парламентарна република. Защо да се явяваме на избори и какво ще се случи след следващите избори? Хаосът в държавата е толкова голям, особено при липсата на бюджет, ПВУ, Шенген, Еврозона, случващото се на Балканите – на 400 км. в Косово се пребиват, канселират се срещи на президенти в Европа, войната в Украйна е смазваща …
Днес ще се видим отново с ПП/ДБ. Когато има споделена отговорност, трябва да се предложи такъв състав на Министерския съвет, който да успокоява и да гради доверие в двете политически формации;Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here