Студенти от Петрич с гарантирано място в университета по библиотекознание без изпити

По петима студенти от Петрич ще влизат без изпит в 13 специалности в Университета по библиотекознание и информационни технологии, след като кметът на общината Димитър Бръчков подписа меморандум за сътрудничество с ВУЗ-а. Подпис сложи и  ректорът на УниБИТ проф.д.н. Ирена Петева, с което се  регламентира сътрудничество в сферата на образователната и информационната дейност.
Така в 13 специалности на УниБИТ ще бъдат приети до 5 студенти от община Петрич без полагане на изпит за редовна и задочна форма на обучение, ОКС „Бакалавър“. За желаещи да се обучават в Университета по библиотекознание и информационни технологии студенти от община Петрич допълнително бяха утвърдени още две специалности за прием до 2-ма студенти без изпит – “Национална сигурност” и „Национална сигурност и културно-историческо наследство”, ОКС „Бакалавър“.
Община Петрич и УниБИТ ще обменят регулярно информация, относно приема на студенти, ще организират и провеждат съвместни информационни дейности, ПР и рекламни кампании, комуникационни и информационни мероприятия – се записа в подписания меморандум за сътрудничество. Неговият срок на действие е 5 години.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here