Въртележка! ОбС Благоевград превъртя отново решението за индустриалната зона, върнато от губернатора

С 32 гласа „за“ и трима въздържали се Общински съвет препотвърди решението си от 19 май, касаещо имотите в землището на село Зелен дол, да които има план да се превърнат в индустриална зона. Решението касае техният статут, който от публична общинска собственост стават частна общинска собственост. Прегласуването се наложи, тъй като точката бе върната със заповед на областния управител. Това за пореден път доведе до прехвърчане на искри от двете страни на площада. На брифинг вчера кметът на Благоевград Илко Стоянов заяви, че срещу него се води книжен тероризъм, визирайки поредицата от върнати решения на ОбС.


„Война или тероризъм, така възприемам поведението към мен, за да ме блокират посегнаха на индустриалната зона, а имаме инвеститори от Тайван, Косово и Албания. Спомнете си какво се случи след затварянето на Булгартабак – срив на икономиката, сега това прави областният управител. Има кандидати за индустриалната зона, има къде да се случи тя благодарение на работата на Общинския съвет и администрацията. За да се придвижи процедурата и да може да общината да кандидатства за привличане на инвестиции, са планирани извънредни две извънредни сесии през юни, за да се приемат ПУП-овете.


Областният управител Стоян Христов отговори в ответна пресконференция, че не е обявил война на общината, просто липсвала комуникация. Решението за индустриална зона в Зелени дол било върнато, защото преди да се промени собствеността от публична в частна, трябвало да се промени предназначението на земята, която сега е основно земеделска – пасища.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here