ОП- Благоевград разследва умишлено убийство на мъж в Разлог и опит за убийство на брат му

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване по досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 115 и чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Около 23,00 ч. на 29.05.2023 г., на площада пред читалище на ул. „Трети март“ в гр. Разлог, било извършено умишлено убийство на 47-годишния Румен С. На пострадалия бил нанесен удар с нож в областта на шията, довел до остра кръвозагуба вследствие на прободно – порезно нараняване.

По същото време бил направен опит за умишлено убийство на неговия брат – Валентин С. (на 35 години), чрез нанасяне на удар с нож.

В условията на неотложност е извършен оглед на местопроизшествието и са разпитани свидетели. Проведени са претърсвания и изземвания от имоти в ж.к. „Изток“ в гр. Разлог, в гр. Ракитово и от лек автомобил. Назначена е съдебномедицинска експертиза.

Извършителят на деянието – Ангел Минков (на 40 години), е бил установен и задържан в гр. Ракитово.

С постановление на наблюдаващия прокурор той е привлечен в качеството на обвиняем за извършените от него тежки престъпления и е задържан за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here