Прокуратурата предлага свалянето на имунитета на Бойко Борисов

Софийската градска прокуратура предложи на главния прокурор да поиска от Народното събрание да снеме имунитета на бившия министър председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Имало данни за пране на пари по делото „Барселонагейт“. Това съобщиха от държавното обвинение.

Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно като „Барселонагейт“, по което са събрани доказателства за извършено престъпление по чл. 253 НК от народния представител – пране на пари.

От прокуратурата посочват, че от събраните доказателства може да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина.

Подробности очаквайте по-късно на https://4vlast-bg.com/.
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Ако има редовно правителство с мандат на ПП-ДБ и подкрепата на „Герб“, Борисов няма да има проблем с депутатският си имунитет. Но ако 49 ОНС се разпусне, поради невъзможност да се състави кабинет, не мисля, че трети проучвателен мандат ще е успешен, то на следващият ден, прокуратурата може да го задържи за 72 ч.
    Борисов е притиснат до стената от Гешев. Но той пък държи парламентарната опция за Мин. съвет и собственият си имунитет.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here