Съветници за Причкаповите ливади на пъпа на Благоевград: Няма да допуснем сеч и 98% застрояване при разрешени 75%

„Няма да позволим да се режат дървета в градинката на площада, за да бъде тя напълно застроена. Има разрешение да се строи на 75%, собствениците да се съобразят. Те искат да строят до сами площада. Няма да стане.“ Това коментираха съветници във връзка с казуса „Причкапови ливади“, който за пореден път разбуни духовете в областния град. Припомняме, че вчера въпросната градинка осъмна оградена с ограничителни ленти. Това стресна благоевградчани, които решиха, че стартира строителство в зеленото кътче. От общината успокоиха, че няма издадено разрешение за строеж. Казусът ще се разглежда на предстоящата сесия на местни парламент за пореден път.


„Законът позволява застрояване около 75% на терена от 200 кв. м в центъра на Благоевград, който вчера беше заграден от собствениците. Те обаче не са съгласни и да застроят 98%. Това означава да се режат дървета, да лишим града и конкретно площада от поредната зелена площ. Не считаме, че е целесъобразно да се строи буквално на линията на площада. Да си спазват условията, никои не им пречи на 75% да си застроят площта. Другото е арогантност и сме против..“, това обявиха съветници във връзка с горещата тема. На заседанието на местния парламент през април собственикът на земята Мирослав Иванов беше в залата и разпалено говори, за да убеди съветниците да одобрят искането му. „Иванови хвърлят упреци върху кмета, но той не е органът, които решава дали ще одобри предложения план за застрояване. Кметът по закон е задължен да внесе искането в ОбС, ние да го разгледаме и обсъждаме. Няма да допуснем отклонения от нормативите, колкото и Иванови да се мръщят. Не им пречим, да си строят, но да спазват изискванията. В постоянните комисии становището също е отрицателно.“, категорични са съветници от групата на ГЕРБ.
Самият Иванов се жали, че вече 31 години откакто земята им е възстановена не могат да реализират плановете си. Оградил терена с ленти, за да онагледи за каква площ става въпрос. Той се гневи, че негови комшии на площада отдавна са застроили земята си, а той продължава да се сблъсква с проблеми.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here