Видео: Г. Пехливански: Как един мъж не се намери, който да се изправи срещу простотиите на Костадин Костадинов в ОбС?

Георги Пехливански

Нито групата на ГЕРБ, нито на БСП реагират на простотата на ОбС шефът К. Костадинов и няма нито един мъж, който да се изправи срещу него и да го сложи на място. Групата на БСП си трайка, а Костадинов плямпа глупости и най- нахално взима думата на всеки. Не казвам, че трябва да се защитава кмета и общинска администрация, но в случая става въпрос за безобразно поведение на Костадин Костадинов. Той взема думата по всяко време, не спира да говори, като че микрофонът е само негов, говори глупости и никой от съветниците не го прекъсва, не реагира, нито групата на БСП, ното на ГЕРБ, нито един от 33 мата съветника, всички мълчат . Председателят не е погорен от съветниците. Чух само кмета да пита : костадинов, микрофона да не ти е бащиния? Нивото на този общински съвет е най- ниското от зората на демокрацията до сега, просто удариха дъното, дано следващият да е по-различен и в него да намерят място достоини, грамотни и чувства хораливи. Погледнете ги тези, не искам да ги обиждам, но са възмутителни и непоносими. Това ни пише бившият общински съветник Георги Пехливански, който гледа сесията по местната кабелна телевизия и се нервира пред телевизора в дома си. Вижте видеозаписът на Георги Пехливански:

Пехливански гледа епизода, в който кметът Методи Чимев се опитва да обясни на Косдадин Костадинов, че Административен съд Кюстендил отхвърли жалбата на ЕТ „Милчо Лефтеров- МЕЛ- Ени Лефетеров“ за проведените търгове за столовите в 5 училища в община Дупница. Общинският съвет обаче прие доклада на сформираната временна комисия от съветници, която ревизира провеждането на процедурите. Както писахме, от комисията излязоха със заключението, че са открили нарушения при провеждането им и поискаха тяхното анулиране. Със 17 гласа „за“, 7 против, дошли от редиците на ГЕРБ, и 1 „въздържал се“ докладът беше одобрен от съветниците.

Както е известно, който вземе базата, печели и доставката на храна за децата. В битката бяха общинската фирма „Ученическо хранене“ и частната ЕТ „Милчо Лефтеров- МЕЛ- Ени Лефтеров“. Победител излезе общинското дружество, което в деня на втория от общо 5 конкурса плати накуп 50 000 лв. към НАП и се записа за участие. Подаде документи и вече изпуснатата процедура, тъй като тя беше отложена от 13 януари за 20, заради отсъствие на юристите от комисията.

„Има решение на съда от преди дни, с което е отхвърлена жалбата на фирмата ЕТ „МЕЛ…“ Директорите стопанисват сградите на училищата, но те не са ли длъжни да уведомят, когато се подписват някакви договори? Сегашната ситуация се породи заради безредието на някои от директорите на училищата. Съдът е категоричен, че решенията на комисията, назначена за конкурсите, е законосъобразно.“, заяви кметът Методи Чимев.

„Създава се прецедент, който може да се ползва и за бъдещи процедури. Служители обикалят из общината да правят справки по време на конкурса. Настояваме за анулирането на процедурите и наказания за администраторите, които са ги провели.“, настоя председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов. Спорът се разгорещи, кметът размаха решението на съда, а Костадинов доклада на комисията. Обсъдена беше даже посудата из школските столови.

С решение на ОбС беше прекратен поредния неуспешен конкурс за управител на „Ученическо хранене“. Както е известно, не се появи нито един кандидат, поради което начело остава назначеният като временен шеф Христо Пигов. Единодушно с 26 гласа „за“ ОбС гласува Цветанка Вуковска да подпише нов договор със срок от 5 години като управител на ГУМ Дупница.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here