Гъмжи от маскирани столични полицаи в санданското с. Лешницa! Нови обиски в домовете на арестувания наркобос, бизнесменът Кр. Хиджев и хората му, 5-има задържани

Тази сутрин столични антимафиоти  щурмуваха санданското село Лешница, където започнаха обиски в имотите на арестувания преди около месец бизнесмен, хотелиерът Красимир Хиджев. Маскирани нахълтаха в къщата и вилата на Хиджеви, както и в домовете на хора, които са имали отношения с него., съобщава Struma.com

Обиски се правят не само в Лешница, но и в къщите на сподвижниците му, част от организирана група за търговия с наркотици. До момента са арестувани 5-има от хората на Хиджев, които един по един преминаха на преглед през Спешния център на Сандански, след което бяха транспортирани до столицата. В ареста са криминалнопроявени от село Кулата, Петрич и Сандански, все приближени на Хиджев.

Операцията, която приключи преди минути, е свързана с разследването срещу бизнесмена, който в момента е в ареста. Припомняме, че при съвместна операция между дирекциите на МВР в Пловдив и Благоевград, собственикът на хотел на ГКПП Кулата КРасимир Хиджев бе задържан.

Това се случи, след като арестуван пласьор, признал, че купил 1 кг. хероин от Красимир Хиджев. Последваха серия обиски и спецченгетата откриха- сух канабис в модерна, подземна нарколаборатория, 1 кг хероин, везна и пособия за пакетирането му. В хотела му в с. Кулата в стая, зад гардероб, с двойно дъно и дупка в стената, се криел „ключът“ към модерната лаборатория, базирана под земята. До нарколабораторията се стигало почти през лабиринт от дупки, които водят към подземията на хотела на Хиджеви. Намерената нарколаборатория била снабдена с най-модерните лампи и уреди за производството на сух канабис.

Намерен беше над 1 килограм сух канабис, приготвен за продажба. В дома му в санданското село Лешница беше открит и 1 килограм хероин, хероин бе намерен и в хотела му.
В. Василев
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here