Трима крадци отиват зад решетките, реши РС- Дупница

Районен съд – Дупница призна трима подсъдими от Самоков за виновни в отнемане на чужди движими вещи и им наложи наказания „лишаване от свобода“ за срок от 1 до 3 години, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване.

Съдът признава подсъдимите за виновни в това, че на 31.05.2021г. в с. Коркина, община Бобов дол, в съучастие като съизвършители, при условията на продължавано престъпление, през непродължителен период от време, при една и съща фактическа обстановка и при еднородност на вината са извършили две деяния, които осъществяват поотделно един състав на едно и също престъпление, а именно:

От обособено като работилница помещение отнели чужди движими вещи – 2 броя ръчно сглобявани трифазни електрожени за заваряване с медни бобини, с реостат за регулиране на тока и прикачени към тях силови медни електрически кабели, на обща стойност 982.90 лв. от владението на собственика от гр. Дупница, като кражбата е извършена чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот – демонтирано е стъкло на прозорец на помещението, обособено като работилница и е използвано МПС; от приземен етаж на съседна къща с двор са отнели чужди движими вещи, както следва: 2 броя ръчно сглобявани разклонители/удължители с по две гнезда и гумирани кабели с дължина по 5 метра всеки, на обща стойност 18.00 лева, и 1 брой стара медна пръскачка за лозе на стойност 84.00 лева, на обща стойност 102.00 лева от владението на собственика от гр. Сливница, като кражбата е извършена чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот – разбили са бравата на входната врата на къщата и е използвано МПС, или вещи на обща стойност 1084.90 лв.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here