Апокалипсис: Мощни бури обрулиха страната, земята побеля за секунди ВИДЕО

Силен дъжд и градушка са се изсипали преди минути в Карнобат. На много места улиците са се превърнали в реки.

„Това НЕ е сняг! Градушка близо до Хисаря (Средна гора)“, съобщават от Meteo Balkans.

Градушка е паднала в хисарското село Мътеница, имало е и буря с дъжд. Пострадали са декари лозя на мъж от столицата, който отглежда млади насаждения край селото. Градушката е била дребна, но интензивна, съобщиха за БЛИЦ хора от Мътеница.

Градушка, придружена със силен дъжд и гръмотевици е имало и в Хисаря, но няма яснота дали има пострадали от нея, каза кметът на общината инж. Пенка Ганева. Утре тя изпраща комисия, за да опише щетите в Мътеница. Дребна, но също интензивна градушка е паднала и в Красново, каза кметът на селото Цвятко Истилиянов. Към момента няма оплакване, ако има такива, и там местната власт ще изпрати комисия.

Към 14:00 часа силна буря връхлетя района на Ямбол. Интензивността на градушката е била толкова силна, че е образува тънка ледена покривка в село Чарган.

Към 13:50 часа гръмотевична буря с градушка връхлетя и южните квартали на София. На видео се вижда силен валеж от дребна градушка в кв. „Симеоново“.

Към 13:30 часа буря с градушка връхлетя и Добрич.

Силна буря връхлетя Шумен.

Силен дъжд, придружен с дребна градушка имаше и в Сливенско.

Възможни са градушки. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°.

 

Времето в петъчния ден също ще бъде опасно. Жълт код за гръмотевична активност е в сила за областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище и Разград.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here