Home Криминални Журналист от ЮАР разкри зловещ детайл от разстрела на Къро ВИДЕО

Журналист от ЮАР разкри зловещ детайл от разстрела на Къро ВИДЕО

Знаем, че убитите са на възраст между 40 и 50 години и са намерени с огнестрелна рана в главата, заяви Нчучузело Нене

„Имаше засилено полицейско присъствие в целия периметър на мястото на убийството. Течеше разследване, като полицаите търсиха всякакви доказателства и улики относно извършителите. Ние смятаме, че четиримата убити са имали някаква роднинска връзка или поне са били приятели.“

Това каза в ефира на Euronews PrimeTime относно убийството на Красимир Каменов-Къро журналистът от Eyewitness News Нчучузело Нене, който е сред първите, които са били на местопрестъплението.

„Жертвите на убийството са от български произход – двама мъже и жени. Все още не са оповестени техните имена – знаем, че са на възраст между 40 и 50 години. Това, което знаем е, че са намерени с огнестрелна рана в главата“, посочи още Нене.

По-рано различни източници потвърдиха неофициално, че убитият е именно издирваният от Интерпол българин.

Още за официалната версия на разследващите към този момент разказа и журналистът от Africanews Уандисуа Нтенгенто. Ето какво сподели тя:

– Кажете ни какво установи полицейското разследване до този момент за четворното убийство, което е станало в Кейптаун.

– Това, което африканската полиция ни каза до този момент, е, че около 08:20 сутринта са намерили телата на четирима души – двама мъже и две жени в предградията на Кейптаун. Полицията каза, че четирима убити са имали огнестрелни рани в главата и се смята, че са българи.

Но е важно да посочим, че полицията все още не е разпространила имената на четиримата български граждани. Все още се разследва и няма информация за мотивите зад убийството. Допълнителната информация, с която разполагаме, е, че убитите са били на възраст между 40 и 50 години. Както казах, полицията разследва и все още чакаме за тези имена.

– Африканската полиция знае ли че в България вече има информация, че един от убитите е свързания с криминалния свят Красимир Каменов -Кърво?

– Аз се свързах с полковник Андри Чайлд, шефът на полицията в Кейптаун и му зададох този въпрос. Той ми изпрати официална позиция почти веднага. След това се свързах с говорителя на Министерството на вътрешните работи и от там сякаш не усетих да знаят тази информация. Полицията в Кейптаун обаче все още отказва да даде допълнителна информация за имената на убитите и поне малко обща информация за тях.

Пред NOVA директорът на българското училище, в което са учили децата на Каменов, потвърди, че по време на нападението децата са били на училище

„Да, трите деца на семейството учат в българското училище дълги години. Отличници са, показват много добри резултати в учебния процес. Те са на възраст 13, 11 и 8 години. Чакаме информация от полицията, защото са обградили целия район. Познавам семейството”, каза Антон Николов.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here