Абитуриентките разходиха поли с пера, тюл и дантела пред стотици в центъра на Дупница

Поли с пера, дантела, тюл… разходиха по червения килим в центъра на Дупница абитуриентките от 5 школа в Дупница навръх 24 май.

Никога досега в града баловете не са били накуп, зрелището събра стотици на площада, който беше изпълнен до краен предел. Маратонът стартира със завършващите гимназия „Христо Ботев“, които тази година са 120. По червения килим като холивудски звезди преминаха възпитаниците на ПГХВХТ, бившето Тютюнево, ПГОСТУ, бившето Промишлено, СЕУ „Паисий Хилендарски“, а час след тях и абитуриентите от ПГ „Академик Сергий Корольов“- бившето Механо.

Сред кавалерите нямаше нито един, изневерил на традиционния костюм в полза на по- спортно облекло. Младежите до един бяха изтупани с панталони с риза, сако и вратовръзка или папийонка. Сред дамите преобладаваха дългите рокли.

Имаше абитуриентки, които вяха пера от сцената. Имаше рокли с пищни поли, както и такива тесни, подчертаващи фигурата на изваяните дами. На сцената бяха представени всички абитуриенти по име и със закачлива визитка. Дупничани разбраха кой е бил по- примерен и кой е докарвал главоболие на класния. За разкош и късмет, младежите бяха поръсени и от лек дъждец.

Зам.- председателят на Общинския съвет Йонко Гергов изпрати Йонко младши, който завършва СЕУ „Паисий Хилендарски“
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here