Борисов бе разпитан и в Съдебната палата. Депутатите от ГЕРБ-СДС – Валентин Милушев, Росен Желязков и др не се отказаха да го „бранят“ и там

„Благодаря ви за подкрепата! Нищо общо нямаме и хората, които ме разпитаха, го разбраха. Помолиха да не изразяваме отношение и ние ще го спазим“.

 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе призован на два разпита днес. Въпреки че по-рано обеща да направи коментар пред медиите след приключването на втория разпит, лидерът на ГЕРБ излезе през страничен коридор на Съдебната палата.

 

Краткият коментар на Бойко Борисов е от едноминутно видео, качено във фейсбук профила му. В последните секунди от него лидерът на ГЕРБ отново благодари на всички събрали се, че „през това време сте зад мен, зад нас, зад Делян Добрев, зад Мария Габриел“.

 

Около стотина души – поддръжници на ГЕРБ и всички депутати от парламентарната група на партията организираха протест в защита на лидера си Бойко Борисов пред сградата на бившия Спецсъд на столичната улица „Черковна“, където в момента се помещават отдели на Софийска градска прокуратура.

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе разпитан в Съдебната палата.

 

С него бе и адвокатът му Менко Менков, който заяви след първия разпит на Борисов, че няма нищо ново и всичко е нормално.

 

Депутатите от ГЕРБ – СДС се бяха събрали и в Съдебната палата, където  с бурни аплодисменти посрещнаха своя лидер Борисов. Те не се отказаха да го „бранят“, въпреки че той ги отпрати след първия му разпит и им нареди да ходят в НС да работят. Там беше забелязазан Валентин Милушев от Самоков, Росен Желязков и почти всички от ГЕРБ.

 

Борисов не даде подробности за разпита. Тя е по проверка, водена от Върховната касационна прокуратура, по сигнал от гражданското сдружение „Боец“. В него имало “твърдения за корупция и злоупотреба с власт”, обясниха от държавното обвинение, без подробности.

 

Лидерът на движението Георги Георгиев обясни, че сигналът съдържа свидетелски показания от бизнесмен. Той твърдял, че лично е предал подкуп на Бойко Борисов в тоалетна, за да му бъде възстановен ДДС в размер на милиони. Ставката, признава търговецът, била законно възбранена заради фалшиви фактури.

Това е вторият разпит на Борисов днес. Софийска градска прокуратурата го бе извикала на столичната ул. “Черковна” 90 по темата с къща за над 4 млн. евро в Испания, обитавана от българката Борислава Йовчева и сина ѝ.

 

Делото “Барселонагейт” бе образувано след публикации, според които жената е близка на лидера на ГЕРБ, а той бил баща на детето ѝ. Борисов многократно е отричал и двете. Къщата е собственост на директор в петролна компания, а по разследването се проверяват пари, които бащата на Йовчева получавал от офшорки.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here