Кметът на Мурсалево Юри Ковачев призова: От днес 25.май 2023 г. никой да не заплаща питейната вода на „Кюстендилска вода“!

Exif_JPEG_420
Кметът на с. Мурсалево, община Кочериново Юри Ковачев призова житебите на селото да спрат да плащат за доставка на вода на „Кюстендилска вода“ заради факта, че от чешмите тече кална вода. Припомняме, че утре общинските съветници на Дупница са решени да блокират главен път Е- 79 заради решението цената на водата за Кюстендилска област да стане 3.65 лв. за кубик. КЕВР, начело с Иван Иванов ще подпише решението на 30 май.
Юри Ковачев излезе с официално обръщение към жителите на селото:
Уважаеми Мурсалевци, до изпълнението на нашите искания и докато не дойде представител на ВИК дружеството да се запознае с дълго -годишните ни проблеми .
А именно, знаете, че от почти година водата която тече по водопровода ни не става не само за пиене, а дори и за битови нужди, перални, миялни, много често и за къпане. През тази седмица направих оглед за да се убедя на 100 процента какво е състоянието на цялото трасе от резервоара за питейна вода , до Рила Планина , а именно местността ,,Робовица от където идва нашия, Мурсалевският водопровод, където вчера в 11.00 не бях допуснат от пазача, по нареждане на Тех. Ръководител на ВИК гр. Кочериново Димитър Терзийски. Аз знам защо не бях допуснат там, затова защото съм сигурен и убеден, че ще видя а именно, 2 утайника 20 на 2 на 2 м. пълни с тиня ,а в вмомента си представям дали въобще се и виждат, камоли да са чистени по 2 пъти на година което е задължително на ВИК Кочериново. Резервоара прелива през входната врата защото и сухите помещения са пълни което е недопустимо. На Дъбравата в една орехова градина има авария от месец ноември 2022 г. която
е открита и при всеки дъжд калта влиза във водопровода, после в резервоара и от там в нашите уреди . В с. Смочево има авария която е от 1 година но за ВИК това е обезвъздушител.
Уважаеми граждани на с. Мурсалево, нека се обединим и заедно постигнем целите си до изпълняване на нашите искания, от ВИК Кочериново и Кюстендилска вода.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here