Учителите на годината: Лариса Бельовска, Десислава Александрова, инж. Красимир Иванов, Августина Георгиева, Райна Хаджийска от Дупница отличени пред над 1 000 жители и гости на пл. „Свобода“

Една от майките с двете красиви дъщери Юлияна и Вероника, отдала сърцето си на стотици деца, учителката Лариса Бельовска от ОУ “Неофит Рилски”- Дупница получи наградата в “Начално образование”. Лариса Бельовска е с 33-годишен педагогически стаж и получи наградата от кмета на Дупница инж. Методи Чимев. Специално за нея, ученичката от 4 клас Даяна Велинова изпълни стихотворението “Моята учителка” от Леда Милева, а вокална група “Рила войс” изпяха две песни.

Това стана на традиционната церемония “Учител на годината” Дупница отбеляза 24 май. Над 1 000 дупничани се стекоха на площад  “Свобода” в Деня на българската просвета и култура и с бурни ръкопляскания отличиха и поздравиха най-добрите учители и талантливите деца на Дупница. Тържествената програма започна с изпълнения на Общинския ученически духов оркестър, с ръководители Йордан Христов и Иван Начов, които изпълниха “Химн на Св. Св. Кирил и Методий” и “Обичам те, родино мила”. Кметът Методи Чимев отправи поздрав за празника и връчи отличията. В категория “Учител в детска градина” призът получи Райна Хаджийска, която ръководи ДГ “Калина” от 27 години, която тази година отбеляза 70-годишен юбилй. Нейните възпитаници я поздравиха с песни. 

Десислава Александрова е носител на приза “Учител на годината“ 2023 в основното образование”. Тя преподава по английски език в ОУ “Евлоги Георгиев”. Като най-добрия “Учител в средното образование” бе отличен инж. Красимир Иванов, който преподава в ПГ “Акад. Сергей П. Корольов”. Специална награда за принос в развитието на образованието получи Августина Георгиева, която преподава в начален и прогимназиален етап в ОУ „Св. Климент Охридски“. Публиката аплодира бурно учениците от 1, 3 и 4 клас и тяхното изпълнение на цигулки „Алегрето“ от Моцарт и „Химн на Св. Св. Кирил и Методий“ в изпълнение на флейти. Беше връчена награда и на носителя на Годишна стипендия „Свети Иван Рилски“ за 2023 Габриел Зашев, който прославя Дупница с отличните си резултати на редица престижни форуми по изобразително изкуство. Беше поставено началото и на една нова традиция от Ротари клуб, които наградиха изявени ученици от общините Дупница и Сапарева баня с отлични постижения на състезания, олимпиади и конкурси. Наградите връчи председателят на Ротари клуб Дупница Илияна Вакъвчиева.

Десетки дупничани честитиха и имения ден на кмета на Дупница инж. Методи Чимев, който беше в отлично настроение.

Видеозаписи и снимки от церемонията може да намерите на фейсбукстраницата ни:
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here