Празнични шествие и пърформънс с буквите от българската азбука в центъра на Кюстендил

„Там, където са трите „Б“-та: БОГ, БУКВИТЕ и БЪЛГАРИЯ, винаги е равно на ЛЮБОВ“, заяви кметът на община Кюстендил, Петър Паунов!

С химнът „Върви народе възродени“, ученици и учители, културни дейци и малчугани от детските заведения от Кюстендил преминаха с празнично шествие пл. „Велбъжд“ в центъра на града
„Там, където са трите „Б“-та: БОГ, БУКВИТЕ и БЪЛГАРИЯ, винаги е равно на ЛЮБОВ“, каза кметът на община Кюстендил- Петър Паунов!
Ученици представиха невероятен пърформънс, с буквите от българската азбука, които полетяха към небето!
Официални гости на церемонията по повод 24-ти май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, областният управител инж. Александър Пандурски, кметът Петър Паунов, Председателят на Общински съвет-Кюстендил Иван Андонов, зам.- кметовете Радмила Рангелова и Виктор Янев, главният секретар на Общината Светослав Василев и др.
Директорът на РУО- Кюстендил г-жа Мая Стойчева-Николова поздрави учениците и учителите от Кюстендил, като поднесе и Поздравителен адрес от Министъра на образованието и науката. Тя награди и учители от Кюстендил с грамота „Неофит Рилски“. Ето и наградените педагози:
С грамота „Неофит Рилски“ се удостоява Диляна Боева – старши учител Проф. гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев“, Жасмина Мицова-Средова старши учител по история и цивилизация в ПМГ „Проф. Емануил Иванов“, Силвия Георгиева старши учител по химия в ПМГ „Проф. Емануил Иванов“, Искра Владимирова зам. директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Те получиха заслужено признание от Министъра на образованието и науката за дългогодишна цялостна професионална трудова дейност, в системата на предучилищното и училищното образование! Той изпрати поздравителен адрес и до Марияна Панчева директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.
„Семейното огнище, училищния дом и културните институции ще дадат сила на вас, да полетите в необятните красоти на свободата, но те ще останат винаги и вашите невидими корени, които ще ви връщат тук отново! И не забравяйте, че там, където са трите „б“ – Бог, Буквите и България, винаги е равно на любов! Светъл празник!“, каза в празничното си слово кмета Паунов.
В празничното шествие се включиха всички детски градини, учебни заведения и читалища в града. Учениците от I-во ОУ пък представиха и невероятен пърформънс с буквите от българската азбука, които с полет се извисиха в синия небосклон!Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here