Община Разлог, Сдружение „ЛРД- Разлог” и животновъдите от региона дискутираха безпризорно и безконтролно пуснатите кучета и други животни

Община Разлог и Сдружение „Ловно-рибарско дружество – Разлог” проведоха среща с животновъдите от община Разлог и кметовете на село Баня и село Бачево, във връзка с безпризорно и безконтролно пуснатите кучета и други животни, на територията на цялата община, както и други проблеми, засягащи пашуването през активния селскостопански сезон.
Днес в заседателната зала на Общински-съвет Разлог кметът на община Разлог инж. Венцислав Гърменов обсъди с всички присъстващи, като главна тема – варианти за намаляване броя на безстопанствено разхождащите се агресивни кучета, които застрашават живота на хората, кучетата на ловджиите и стадата на животновъдите.
По време на срещата бе подчертано, че всички животновъди, следва да спазват Наредбата на Община Разлог за реда за охрана и опазване на полските имоти и селскостопанската продукция, в която е описано, че се забранява свободното пускане, без присъствието на пастир, на всякакъв вид добитък в полските райони, а придружаването на стада до 150 броя животни, от страна на кучета пазачи- не трябва да надхвърля два броя. Стада над 150 броя животни следва да бъдат придружавани от максимум 3 броя кучета-пазачи, като животновъдите могат да отглеждат колкото кучета пожелаят на собствена територия.
“При спазване на регламентираните нормативни актове на Община Разлог, следва да се намали и броят на кучетата, които се разхождат безпризорно в населените места и извън тях. Със съдействието на всички животновъди и поемане на отговорност от страна на хората, ще положим усилия да се погрижим за бездомните кучетата, така че жителите и гостите на общината да се разхождат спокойно, а животновъдите и ловджиите да не се притесняват, че стадата и кучетата им могат да бъдат нападнати. С налагане на санкции, се надяваме да ограничим и броя на кравите и конете, които излизат на пътното платно и създават предпоставки за възникване на произшествия.” , коментира инж. Гърменов.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here