Затвор за двама пияни водачи, реши РС- Дупница

Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение
Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение

Районен съд – Дупница наложи ефективни наказания „лишаване от свобода“ за двама водачи, които се признаха за виновни в управление на МПС след употреба на алкохол и след употреба на наркотични вещества. Съдът одобри споразуменията постигнати между Районна прокуратура и защитата.

Обвиняемият Асен С. / на 49 г., осъждан / се признава за виновен в това, че на 07.05.2023 г. около 01:20 ч. в гр. Рила, област Кюстендил, е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно: 2.02 на хиляда, установено по надлежния ред (с техническо средство „Алкотест Дрегер 7510“ – престъпление по чл.343б, ал.1 от НК. За това престъпление на обвиняемия се налагат следните наказания: „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг режим“; „глоба“ в размер на 500,00 лв.; „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 1 година и 6 месеца.

Обвиняемият Емил Й. / на 39 г., осъждан / се признава за виновен за това, че на 28.12.2022 г. в град Дупница, на кръстовището образувано от улица „Седма рилска дивизия“ и ул. „Цар Симеон Велики“, е управлявал МПС след употреба на наркотични вещества – амфетамин, метамфетамин, метадон установено по надлежния ред – с техническо средство – DRAGER DRUG TEST 5000 – престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК. На обвиняемия се налага наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим, както и наказание „Лишаване от право да управлява МПС“, за срок от 1 година и четири месеца, като се приспада времето, през което е бил лишен от право по административен ред, считано от 28.12.2022 година.

Одобрените от Районен съд – Дупница споразумения са окончателни и не подлежат на обжалване.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here