Катафалка “Мерцедес” за 9000 лв. купува община Бобов дол

На извънредна сесия в Бобов дол съветниците подкрепиха централата.

Общината в Бобов дол спешно трябва да купи катафалка. Кметът на общината адвокат Елза Величкова е внесла докладна записка в ОбС, с която уведомява общинските съветници, че използваната до момента катафалка, собственост на местна траурна агенция, не може повече да се предоставя безвъзмездно за ползване на общината поради затруднено финансово състояние на собствениците. Директорът на общинското предприятие по чистотата в града Иван Андонов съобщи, че автомобилът на общинската фирма, с който преди време са извозвани покойниците в миньорския град, е на близо 40 г., крайно амортизиран и не може да се използва.
Адвокат Елза Величкова е поискала от общинските съветници да дадат съгласието си общината да закупи собствен автомобил, а направените проучвания от нея установили, че стойността на катафалка “Мерцедес” втора ръка е 9000 лв .
На предстоящото заседание се очаква местните парламентаристи да дадат картбланш на кмета да разреши проблема, като се заделят средства от бюджета на общината за покупката.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here