Перничани се помолиха за здраве на годишнината от труса от 2012 г., кметът: Пред природата сме безсилни  

Молебен и водосвет за здраве и благоденствие отслужиха в Перник по повод годишнината от земетресението през 2012 г., изправило на нокти перничани. Десетки се събраха през храм „Св. Иван Рилски“, за да се помолят за здраве и спасение от бедствия. На богослужението присъстваха и кметът на община Перник Станислав Владимиров и екипът му и областният управител Людмил Веселинов.

„Слава Богу, че нямаше жертви след това изпитание за Перник и перничани. Перник се възстанови до голяма степен, но споменът остава. Затова урокът, който трябва да си вземем, е, че пред природата сме безсилни“, каза кметът Владимиров. Той добави, че през това време перничани са преминали и през други изпитания. „Доказахме обаче, че заедно можем да се справим с всичко“, каза още Станислав Владимиров.

„Св. Иван Рилски не позволи да има човешки жертви, не позволи да има големи разрушения. Нека Бог, по молитвите на Св. Иван Рилски, да дарува здраве, любов и единомислие, и по- малко вражда, и по- малко омраза“, каза предстоятелят на храм „Св. Иван Рилски“ отец Людмил в проповедта си след водосвета.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here