Издигнаха Ивайло Шопски за кандидат за кмет на Радомир, искат: Пълна ревизия на управлението и смяна на порочния авторитарен режим на местна самозабрава!

„С две думи – нужен ни е човек с опит, авторитет и контакти, който да изгради екип, чиято основна мисия е постигането на нов облик на общината, подобряване на жизнената и бизнес среда и лично отношение към всеки човек, избрал да живее тук. Необходим ни е кмет с визия и план за подобряване на жизнения стандарт на всички граждани, а не на избрани индивиди, определени като „близки до властта“. Заслужаваме най-сетне градът и селата ни  да бъдат чисти, красиви и приветливи – с достъпен поминък за достоен живот.

Ето защо НИЕ решихме да съберем Инициативен комитет, с име: ,,План за спасение на община Радомир”, който да покани уважавания в цяла България общественик, публицист, дарител, организатор на събития, създател на пътуващо читалище ,,Бащино огнище”, номинирания за ,,Будител на годината” и носител на наградата за принос към запазването на българщината – ,,Васил Левски”, човекът който израсна в нашия  град и никога не ни забрави.

Това съобщи общинският съветник от Радомир Васил Джоргов за https://4vlast-bg.com/и добави, че хиляди жители на Радомир са изявили готовност да изялзат и да гласуват за будния Ивайло Шопски и предостави отворено писмо до жителите на общината:

Васил Джоргов

ОТВОРЕНО ПИСМО

НИЕ, Гражданите на община Радомир, използвайки законното си Конституционно право на достоен живот, бихме искали по-добро бъдеще тук , в нашата община за децата ни и и поколенията след тях (занапред). Наблюдавайки липсите на инициативност, последователност, прозрачност и принципност и идеали в общината, считаме че за крайно належащо, гражданското общество да извика на помощ  хората, с доказани на дело организаторски качества и ценностна система. За всички е ясно, че на предстоящите местни избори, до голяма степен може да се реши бъдещето на гр. Радомир и прекрасните ни села. Имаме историческия шанс да заменим досегашното безидейно и непрозрачно управление с ново – жизнено, морално и справедливо такова. С две думи – нужен ни е човек с опит, авторитет и контакти, който да изгради екип, чиято основна мисия е постигането на нов облик на общината, подобряване на жизнената и бизнес среда и лично отношение към всеки човек, избрал да живее тук. Необходим ни е кмет с визия и план за подобряване на жизнения стандарт на всички граждани, а не на избрани индивиди, определени като „близки до властта“. Заслужаваме най-сетне градът и селата ни  да бъдат чисти, красиви и приветливи – с достъпен поминък за достоен живот.

Ето защо НИЕ решихме да съберем Инициативен комитет, с име: ,,План за спасение на община Радомир”, който да покани уважавания в цяла България общественик, публицист, дарител, организатор на събития, създател на пътуващо читалище ,,Бащино огнище”, номинирания за ,,Будител на годината” и носител на наградата за принос към запазването на българщината – ,,Васил Левски”, човекът който израсна в нашия  град и никога не ни забрави.

Г-н Ивайло Шопски.

НИЕ, гражданите на общината, желаем богатата палитра от нашенски обичи и традиции, древната ни история, природата даваща предпоставки за туризъм редом с модерните възможности за бизнес и развитие, да наредят нашата общност сред най-проспериращите и за пример у нас и в Европа. За да се постигне това, ни е нужна първо пълна ревизия на управлението, след което смяна на порочния и корумпиран авторитарен режим на местна самозабрава. Устойчивото ни бъдеще има нужда  от решителни мерки за справяне с липсата на мотивацията и активността и сплотеност в нашето гражданското общество. Имаме нужда от водач, добър стопанин и силен застъпник за нашата родна община пред централната власт и всички държавни органи. Този човек е Ивайло Шопски! Само той може да бъде преграда пред обедняването, обезлюдяването и загубата на национална идентичност. Ивайло Шопски вярва безрезервно, че  децата ни, разпилени по света, трябва да се върнат в тук, защото те са нужни за бъдещето на Радомир. Нека заедно да изградим за тях града, в който ние мечтахме да живеем! Радомир може да бъде достойното бъдеще за децата ни!

В Радомир се наблюдават процеси, резултат от които са игнорирането на месните културни традиции, съпътствани от нихилизма на всички равнища в обществото. Възпитателното въздействие на училището и културните институции намаля драстично, също както доверието и авторитета към кмета и институциите. Наблюдава се отсъствие на чувството за общност и солидарност и това безспорно е причина и за слабото гражданско общество, за сметка на индивидуализма и недоверието между хората. У институциите липсва интерес към тези проблеми, за което говори и липсата на адекватни методи и средства за решаването им.

От нас гражданите поискаха да сме педагози, юристи, икономисти и какви ли не… А липсата на компетентност по обществено значими теми се запълва от наети скъпи посредници и мними специалисти! Вярваме, че причината за това е слабата мотивация на администрацията да работи, прикривана от лошо и порочно управление.

Всеки гражданин вижда проблемите, но обществото все повече се обезверява, че хората от които зависи осъществяването на исканията ни, не желаят това да се случи! Наблюдаваме в момента, как досегашното управление подготвя свои кадри, които да бъдат ,,патерица“ или привидно да поемат властта на следващите избори, за да ни заблудят, че има воля за промяна. За наша радост в малкото ни общество, лесно и бързо проличават всички зависимости.

Ето защо събрахме будни хора в подкрепа на гражданска инициатива  „План за спасение  на Радомир”. Учредена по ЗПУГДВМС на 06.05.2023 г. в гр. Радомир.

Убедени сме, че можещите и знаещите хора в управлението няма да го опорочат, защото тяхното призвание е да дават и допринесат  за обществото. В нашето чисто убеждение, ние призоваваме г-н Ивайло Шопски да приеме тежкото бреме и да ни дойде на помощ, в битката за нормален живот в община Радомир. НИЕ вярваме, че високото чувство за дълг и отговорност, с които е известен нашия именит съгражданин, няма да му позволят да остане недокоснат емоционално от поканата ни да бъде издигнат за кмет но общината. Г-н Шопски, НИЕ с нетърпение очакваме Вашия положителен отговор!

Уважаеми г-н Ивайло Шопски,

Знаем, че Вашето призвание за големи дела в полза на Родината Ви е извело на по-широк хоризонт и Вие действате в национален мащаб, но сега общината, в която израснахте има нужда от Вас и Ви призовава на помощ! Имаме нужда от Вас и вярваме, че под Ваше ръководство радомирско ще претърпи бурно развитие.

В името на добруването на хората и с нашата подкрепа, вярваме че Вие ще бъдете един много успешен кмет на община Радомир и очакваме час по-скоро да се заловите за работа!

Инициативен комитет ,,План за спасение на Радомир”

Подкрепили:

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here