Дупница въстава! За час блокират Е-79 край Дупнишките барикади! Съветниците искат оставка за И. Шишков и И. Иванов!

Методи Чимев

33- мата общински съветници на Дупница, начело с кмета инж. Методи Чимев излизат на протест с искане за незабавно освобождаване от длъжност на министъра на МРРБ Иван Шишков и на КЕВР Иван Иванов. Двамата са обвинени в служба на „тъмни сили“. „Целта е ВиК – Дупница да бъде доведено до фалит и да бъдем принудени да приемем „Кюстендилска вода“ ЕАД. Без гаранции за подобряване на качеството на услугата, без гаранции за реални и адекватни инвестиции, но с увеличение на цената от 162%.“ – пишат съветниците в официално обръщение и призив към дупничани.

„Време е за ново редовно правителство и нов министър на МРРБ. Няма да допуснем Дупница да е „златната кокошка“ за Кюстендил, няма да допуснем 3.65 лв. за кубик вода, имаме най- ниската цена в България. Интересите са доста груби! Няма да допуснем държавата и ВиК секторът да изтекат в канала!“ – обяви кметът инж. Методи Чимев подкрепян от всички общински съветници единодушно.

Йордан Йорданов, Костадин Костадинов и Пламен Соколов

Публикуваме цялата позиция:

Уважаеми съграждани,

Повече от две години Дупница е жертва на непълната и неефективна законодателна уредба във водният сектор. Непълнотите и пропуските й не позволяват общината ни да получи европейско финансиране, с което да подмени така необходимите ни водопроводи и канали. Тази неефективност касае не само нас, а общо шест области в Република България.

Същевременно общината ни е подложена на безпрецедентен натиск за консолидиране в общ воден оператор. Използват се всевъзможни похвати и натиск, ръководени и координирани от МРРБ в съучастие с КЕВР и множество други държавни органи. Целта е ВиК – Дупница да бъде доведено до фалит и да бъдем принудени да приемем „Кюстендилска вода“ ЕАД. Без гаранции за подобряване на качеството на услугата, без гаранции за реални и адекватни инвестиции, но с увеличение на цената от 162%.

Кмета на общината и общинският съвет проведоха десетки срещи и заседания във всевъзможни формати. Многократно поставяхме нашите виждания и предложения. Дупница иска действия и решения за водният сектор, а не неясни обещания за бъдещи ползи без адекватни и разписани ангажименти.

За съжаление всички наши искания са оставени без резултат. Затова Кмета на общината и Общински съвет Дупница обявяват говност за протестни действия със следните искания:

 

  • МРРБ да одобри излизане на община Дупница от Асоциация по ВиК – Кюстендил
  • КЕВР да разгледа и одобри бизнес – плана на ВиК – Дупница

 

Ако тези искания не бъдат одобрени, ще пристъпим към предупредителен протест, който ще се състои на 26.05.2023г. от 13,00 до 14,00ч на главен път Е79 в зоната на Дупнишките барикади, с искане за оставка на Иван Шишков – Министър на регионалното развитие и благоустройството и оставка на Иван Иванов – Председател на Комисията за енергийно и водно регулиране.

Призоваваме всички дупничани да подкрепят протеста! Нека обединени да защитим нашите интереси и да спрем самозабравилите се държавни чиновници!

 

19.05.2023г.                                   ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ДУПНИЦА
Вижте видеоканала ни:


7 COMMENTS

  1. Обединени с тея дето фалираха ВиК Дупница и ни вкараха в Кюстендилска вода??? Никога!

  2. А искане за излизане от Кюстендилска област кога ? Само при такова искане бих отишъл на протеста .Всичко друго е излишно .

  3. Бих подкрепил само едно искане,за напускане на Кюстендилска област .Само така ще реши е проблемите на Дупница

  4. Бих подкрепил само едно искане,за напускане на Кюстендилска област .Само така ще се решат проблемите на Дупница

  5. А кой ни вкара в тази асоциация? И защо ни вкараха? Цялото ръководство на общината начело с Методи Чимев трябва незабавно да си подадат доставките, както и общинските съветници гласували за влизане в асоциацията!!!! И сега се правят на ущипани невести и тикат пак хората да им вадят горещите кестени. Наглеци! И се отново гласят да управляват.

  6. Без да питате хората си гласувахте влизане в асоциацията. Повече от 10 години не променихте цената на водата, макар че инфлацията галопираше. Сега някой друг ви е виновен, а и няма да можете да назначавате свой хора във ВиК. Отгоре на всичко карате хората да протестират, за да можете да търкате общинските столчета и да се правите на феодали. Стокхолмски синдром нямам и не само аз.

  7. Само много големи глупаци или общински служители на заплата може да отидат на такъв измислен протест от самите виновници за фалита на ВиК и за цената на водата от догодина

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here