Фейм Иса осигури чисто нов автомобил за „Топъл обяд“ в с. Марчево

„Сърдечни благодарности на кмета на община Гърмен и директора на СУ-Гърмен с. Марчево за реализирането на поредния одобрен европейски проект за закупуване на чисто ново превозно средство в услуга на “ Топъл обяд “ и „Домашен социален патронаж“. Респект за това, че работите в името на доброто и в услуга на хората!
Ценим!“ – пишат на редакционните ни линии от училището.

Припомняме, че Община Гърмен успешно приключи проект за изграждане на нова кухня към Центъра за социални услуги в село Марчево. Това ще позволи да бъде увеличен броя на потребителите, които ползват услугите Домашен социален патронаж и „Топъл обяд“. В новото помещение оборудването е модерно и обстановката е повече от комфортна за работещите там.

Центърът за социални услуги „Вяра, Надежда и Любов ” в Марчево развива дейността си повече от 6 години, допреди няколко месеца се приготвяше храна за 170 самотни възрастни хора и хора с увреждания. На 70 лица се доставяше храна по домовете от „Домашен социален патронаж“; 70 човека получаваха храна по проект „Осигуряване на топъл обяд”; 20 човека се хранеха към Дневен център, както и още около 10 човека, настанени в Защитено жилище. Сега ползвателите са над 200.

„Услугата е жизненонеобходима за тези групи от населението и потребността от нея непрекъснато се увеличава. Радвам се, че успяхме да разширим обвата на тази социална услуга”, заяви кметът на Гърмен – Феим Иса.

Преди няколко месеца Общинският съвет гласува да се осигурят от общинския бюджет 12% от стойността на проекта. Общата сума бе 50 000 лева, което означава, че Общината е дала 6000 лева, за да осъществи разширяването на кухнята.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here