ОбС шефът Св. Килрилов иска музей на мястото на ЩАБ -а в Радомир с европейски средства, съветници: Няма пари, стяга се за кмет, разтяга локуми !

Председателят на Общинския съвет в Радомир Светослав Кирилов обяви, че иска рухналите сгради на военното поделение да ги превърне в музей, но съветниците ги оплюха и обвиниха в предизборни трикове с който се кани да се кандидатира за кмет и съветник от ГЕРБ.
„Няма нищо истина в обвиненията от Обществения съвет в Радомир. Нека да застанат с лицата си. Направил съм срещи с екипи, които работят по Брюкселски програми. До сега поделението не беше наше. От преди шест месеца казармата е на разпореждане на общината. До този момент не беше собственост на общината, а беше на Министерството на отбраната. Имота се състой от 125дка. Идеята ми е да направим музей на мястото / сградата/, където беше щаба на поделението. Защото това е първата казарма , след освобождението на България. Предвидено е да има и зона за отдих., парко зона и т.н това ми е мечтата. Предвид едно римско селище/ римска гара Арбана/ имаме тракийско светилище на Байкал, където имаме находки , но поради липсата на исторически музей няма къде да бъдат изложени. Не залежават и не прахосват, а са заведени в наличност в Историческия музей в Перник. Там си стоят под номера и списък в кашони. Дадох началото на една моя отдавнашна идея и мечта. Сградата, в която се помещава щаба на бившето поделение(архитектурна сграда с регионално значение) и прилежащите площи да се превърне в Исторически музей и зона за отдих. Радомир е горд град с богато минало и славни герои. Недопустимо е историята на града ни да отлежава в мазетата на пернишкия музей. Ние трябва да я показваме и с право да се гордеем с нея. Благодаря за съдействието на зам.- областния управител г – жа Илинка Никифорова, затова че прие идеята и бързо организира среща с екип работещ по европейски програми и с европейски средства. Убеден съм в реализацията. Пътя е дълъг и може и да не ми стигне времето, но се надявам хората след мен да го доведат докрай. Дължим го на нашите предци. Надявам се, че ме подкрепяте в тази не лека мисия. Дано се радваме заедно след година, две”, съобщи Кирилов за 4ВЛАСТ и добави: „Няма да се кандидатира за кмет. До сега не е имало и срещи, разговори на тема избори в Радомир.
„Градът ни е на път да се сдобие със свой исторически музей по идея на Светослав Кирилов, който е председател на общинския съвет“, иронизират го в изявление общинските съветници: „Не си мислете, че е нещо конкретно или има осигурени средства! Важно и, че има идея! Идеята му била отдавна, но едва сега преди изборите решава да действа за Исторически музей и О КАКВА ИЗНЕНАДА зона за отдих.
Бившите казарми, които бяха разпиляни, разпродава и оставени да рухнат, сега ще бъдат спасявания от ликвидаторите си. Радомир, град на зоните за отдих!
Защото от градинки и асфалт най-лесно се краде.
Трудно е да се прояви фантазия и да се измисли как да има повече работа и доходи за хората, а после да правим зони да си отдъхват. От какво да отдъхват? От празните хладилници ли? Г-н Кирилов осъзнава внезапно, че
„Недопустимо е историята на града ни да отлежава в мазетата на пернишкия музей. Ние трябва да я показваме и с право да се гордеем с нея„.
Така е! Виждаме историята на няколко мандата и всичко извършено от вашата партия и вашата групировка за ограбване на хората от Радомир.
Сега е ред да си ходите, защото идеите ви са безплодни и ни струват солено, а скоро ще ходотайстваме да разкажете всичките си истории на новия главен прокурор.“Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here