Гоцеделчевски бизнесмен вдига клетка на регионалното депо за отпадъци край В. Търново

Фирмата на гоцеделчевския бизнесмен Георги Чакалов „Екодин“ ЕООД ще вдигне новата клетка на регионалното депо за отпадъци край великотърновското село Шереметя.

Първоначалната процедура за избор на изпълнител на проекта беше прекратена, а след това беше започната нова поръчка чрез договаряне без предварително обявление, като условията за участие бяха същите като в предишната.

Администрацията във Велико Търново са поканили три компании – две столични и една гоцеделчевска. „Климатроник“ ЕООД и „Парсек Груп“ ЕООД са били другите поканени, но последните две компании отпаднали от състезанието, тъй като са изпратили предложения, които не отговарят на обявените условия на поръчката. Така единственият участник с условия „по правилата“ останала гоцеделчевската „Екодин“, която спечелила и конкурса.

Новата клетка ще бъде построена югоизточно от село Шереметя, което се намира на 5 километра от Велико Търново. До нея ще се стига по съществуващ път, свързващ селото със съседното Драгижево. Ще се изгради и нова отсечка с дължина от около 150 метра.

Парцелът се намира в местността Припора. Общата площ, определена за клетка 2, е 28 897 кв.м. Сумата, заложена за изграждане на новата клетка, е 5 231 647 лв. без ДДС.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here