Отборът на ЕГ „Д-р Петър Берон“ е победителят в областния кръг на 27-те Републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“

На стадион „Осогово“ в Кюстендил днес се проведе областният кръг на Републиканското състезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”.
Участниците бяха първенците от районния кръг на състезанията на МПО „Млад огнеборец“: отборът на ЕГ „Д-р Петър Берон“ – победител в районния етап на състезанията на община Кюстендил; отборът на СУ „Христо Ботев“ – победител в районния етап на общ. Сапарева баня; и отборът на ОУ „Аверки Попстоянов“ – победител в районния етап на състезанията на община Рила.
 
Участниците демонстрираха умения в две дисциплини – бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 м. щафетно бягане.
В оспорваната надпревара състезанието приключи със следните резултати: първенци са отборът на ЕГ „Д-р Петър Берон“ – Кюстендил, второ място за отбора на СУ „Хр. Ботев“ – Сапарева баня и трето място отвоюва отборът на ОУ „Аверки Попстоянов“.
Гости на спортната проява бяха зам. областният управител на Кюстендилска област Валентина Караганова, инж. Здравчо Тодоров – директор на Регионална дирекция по горите в Кюстендил, секретарят на Община Кюстендил Светослав Василев, Румен Михов – ст. експерт от РУО – Кюстендил и Стоян Стоянов – ст. експерт „Спорт“ в Община Кюстендил.
Участниците в състезанието бяха наградени с купи, медали и грамоти, имаше подаръци и лакомства за всички, осигурени от организаторите от РДПБЗН.
Наградата за първо място връчи зам. областният управител Валентина Караганова. Тя поздрави организаторите и участниците в спортната проява, изрази уважение към каузата „Млад огнеборец“ и увереност, че така се възпитават повече хора с умения да пазят природата, ценностите и адекватно да помагат при възникнала необходимост. Караганова пожела успех в националния етап на състезанията на победителя от Кюстендилска област – отборът на ЕГ „Д-р Петър Берон“.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here