ОДМВР-София с мерки за гарантиране на реда и спокойното протичане на абитуриентските балове

С оглед обезпечаване на обществения ред и безопасността по време на празненствата на зрелостниците е предвидено засилено полицейско присъствие в районите около учебните заведения, където ще се събират автомобили, с които ще бъдат извозвани абитуриентите, по маршрутите на тяхното придвижване и местата, в които ще се провеждат балове и тържествени чествания.

Извършват се специализирани проверки на ресторанти, барове, дискотеки, клубове и други места с планирани празненства. На собствениците и ползвателите се обръща сериозно внимание върху необходимостта от предприемането на надеждни мерки за сигурност и безопасност в и около обектите. Специално внимание е обърнато на пропускателния режим, с цел недопускане на лица с огнестрелно оръжие, агресивно поведение, в нетрезво състояние, видимо употребили наркотични вещества или техни аналози, които биха предизвикали нарушения на обществения ред.

Празничните събития на обществени места ще бъдат охранявани от служители на реда. Провеждат се инструктажи с водачите на автобуси, с които ще се предприемат организирани пътувания на зрелостници, ще се проверява и техническата изправност на превозните средства, с които ще пътуват зрелостниците. Водачите ще бъдат проверявани за евентуална употреба на алкохол или на наркотични вещества.

Предвид очакваната повишена интензивност на трафика във връзка с празника и с оглед предотвратяване предпоставките за тежки пътни инциденти полицейските екипи ще осъществяват активен контрол в участъците с концентрация на пътни инциденти от републиканската пътна мрежа, а при необходимост ще регулират и подпомагат движението на колони от МПС, превозващи абитуриенти и придружаващите ги автомобили. Основен акцент при осъществяване на пътния контрол ще бъде недопускане на управлението на МПС от водачи, употребили алкохол или наркотични вещества и техни аналози, както и от неправоспособни такива. В хода на специализираната операция ще бъдат използвани всички налични технически средства за контрол на скоростта.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here