Тодор Василев, Лидер: Подкрепям протеста на ВиК- Дупница! Не на „Кюстендилска вода“!

Групата се състои от трима съветници в лицето на Венелин Иванов -293 преференции, Тодор Василев-143 преференции и Павел Коларски-258 преференции

Поткрепям протеста на ВиК – Дупница срещу политиката на държавата насоена да го ликвидира, в личен план излизам рамо до рамо с тях. Това заяви общинския съветник Тодор Василев, председател на Групата на Български демократичен център (известна повече като Лидер). Групата се състои от трима съветници в лицето на Венелин Иванов -293 преференции, Тодор Василев-143 преференции и Павел Коларски-258 преференции. Очаква се те да вземат политическо решение за конкретни действия за поведението на председателят на КЕВР Иван Иванов, който прие бизнесплана на „Кюстендилска вода“ за цена на водата в Дупница и Кюстендил 3.65 лв. Иванов предприе действия за превръщането на дупнишкото ВиК във филиал на „Кюстендилска вода“. Част от несправедливостите са, че Дупница ще налива над 3 000 000 лв. госишно в „Кюстендилска вода“ и водната асоциация, а ще получава смешните 180 000 лв. годишно за подмяна на тръби, при положение, че цялата мрежа от 240 км. общо е на 80 години и западната.

„Нека първо областният управител Александър Пандурски, като председател на Водната асоциация, държащ контролния пакет от акции, коментира новата цена на водата, нека си каже думата. Има обвинения срещу него и Министерски съвет, защо насила държи Дупница в асоциацията, защо не се съобразява с волята на собственика на ВиК- Общинския съвет, да ни освободи от членство, при положение, че Сапарева баня никога няма да влезе, дори и със закон, който няма да бъде приет през следващите 5 години, как тогава ще се получи окрупняване, как ще се платят дълговете на Кюстендилска вода от – 4 000 000 лв., на ВиК – Дупница от 2 000 0000 лв., как ще се подмени мрежата, като само за дупница са необходими над 120 000 000 лв., как ще коментираш цена на водата 3.65 лв., хората питат. Кой ще обслужва авариите от Кюстендил, техниката на „Кюстендилска вода“ е допотопна, не могат да се справят в Кюстендил, как ще обслужват Дупница.“ – питат съветниците.

Тримата са катигорични, че застават твърдо зад протеста на работниците и служителите на ВиК- Дупница в личен план за запазване на стутута на дружеството и незабавно приемана на внесения през 2021 година бизнесплан за спасяването му от КЕВР.

 
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Като е не на Кюстендилска вода, защо гласувахте 2016г за влизане в асоциацията почти единодушно.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here