Временно се премахва реверсивното движение по път I-1 София – Перник. Шофирайте внимателно!

Временно се премахва реверсивното движение по път I-1 София – Перник. Причината е, че в района на Владая (при 281-ви км) от 9 май движението се осъществява двупосочно в лентата за Перник поради стартиралите строителни дейности за укрепване на свлачище в лентата за София, както и ремонт на участък от бул. „Цар Борис III“, изпълняван от Столична община.

Организирането на реверсивно движение и извършването на ремонтни дейности на две места и на малко разстояние едно от друго по трасето между София и Перник повече би затруднил трафика, отколкото да го улесни.

Очаква се реверсивното движение да бъде възстановено след като завърши ремонтът на бул. „Цар Борис III“ от Столична община.

Алтернативният маршрут на път I-1 София – Перник е по АМ „Струма“ и третокласния път III-1801 Суходол – Мало Бучино – Голямо Бучино.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство, но ремонтните дейности са необходими и неотложни, за да се осигури безопасността на движението. Апелът към водачите е да карат внимателно, да спазват стриктно пътната сигнализация и въведените ограничения на скоростта.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here