Община Радомир с борч от 3 млн. лв. за нова спортна зала с 350 места, хората: Кичозни проекти, вместо да решат проблемите 

Нов бомбастичен проект чертаят в община Радомир. След заявените намерения да се прави нов фонтан за 174 000 лв. на фона на безводието в града, както и туристически център за 240 000 лв., сега мераците на кмета Пламен Алексиев са да се вдига нова спортна зала. Тя трябва да е с трибуна за 350 зрители, но шокиращото е, че строежът ще докара дълг от 3 млн. на общинската хазна. Проектът за залата съвсем не е нов. Още преди около 2 години Министерски съвет отпусна средства за реконструкция, оборудване и обзавеждане на многофункционална спортна зала в града. Парите обаче са 1 568 000 лв., докато обявената преди дни обществена поръчка за стоежа е за цели 4 260 000 лв. без ДДС или 5 112 000 лв. с ДДС. Това отваря недостиг от 3,5 млн. Затова на помощ идва решението на Общинския съвет да се поеме дългосрочен дълг в размер на 3 млн. със срок на погасяване от 120 месеца. Новината беше посрещната на нож от жителите на общината. Те коментират, че всяко лято са без вода, пътната инфраструктура е в ужасно състояние, визията на града е в потресаваща и искат средствата да се насочат за решаване на текущите проблеми. „Безумие, все едно няма нужда да се решават належащите проблеми. Само дразнят хората с измислени, кичозни проекти на фона на мизерията, която не оправят.“, са само част от коментарите в Радомир по повод бъдещото спортно съоръжение.

А иначе, предвидените 4,2 млн. без ДДС са за изготвяне на проекта документация, упражняване на авторски надзор и изпълнение на строително- монтажните дейности.  Проектът предвижда разширяване на съществуващата зала на градския стадион чрез дострояване в нейната южна част. В момента съществуващата постройка е с размери 23,7 на 12 м., а новопостроената ще добави още 36/20 м. В старата зала ще се изгради трибуната с капацитет за 350 човека. Залата ще разполага още с входно фоайе, кафене, каса, спортна зала за тренировки, трибуна за зрители, зала за кондиционна подготовка и фитнес под трибуната, тоалетни за зрители, вход за спортистите, съблекални, зала за пресконференции, склад, стая за домакин, стая за физиотерапевт, офиси за администрацията и за треньорите. На място ще може да се практикуват волейбол, баскетбол, бадминтон, тенис на маса, вдигане на тежести, борба, бокс, мини футбол и акробатика.




Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here