Постоянен арест за кюстендилец, обвиняем в държане на хероин

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение обвиняем в държане на високорискови наркотични вещества – хероин, определи Районен съд – Кюстендил, като уважи искането, направено от Районна прокуратура. 24- годишният Д.Й. е привлечен като обвиняем, за това че на 04.05.2023 г., в джоб на елек, с който е бил облечен, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал в себе си 2 станиолови сгъвки с високорисково наркотично вещество – хероин, с бруто тегло 0,008 кг.

От събраните по делото доказателства и свидетелски показания, може да се изведе обосновано предположение за авторство на деянието, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“. Налице е и реална опасност обвиняемия да се укрие с оглед съдебното му минало. Настоящето деяние и извършено в изпитателния срок на две осъждания от началото на 2023 г. – за държане на  наркотични вещества и за кражба. Възможността от ефективно наказание „лишаване от свобода“ обосновава реалната опасност от укриване, пише в мотивите на съдия Мария Антова.

Определението на РС – Кюстендил, с което по отношение на обвиняемия Д. Й. е взета най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест, пред Окръжен съд – Кюстендил.

 ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here