Две ефективни и две условни присъди за крадци на шевни машини от склад в Кюстендил

Съдия Светослав Петров

Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров, в състав с двама съдебни заседатели, призна четирима подсъдими за виновни в това, че 06.04.2022 г. в гр. Кюстендил, от склад в двора на завод на ул. „Бузлуджа“, в съучастие като съизвършители са отнели чужди движими вещи на обща стойност  2 375, 50 лв. Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие.

Двама от подсъдимите са осъдени да изтърпят наказания „лишаване от свобода“ за срок от по 2 години, при първоначален „строг“ режим, а другите двама подсъдими / на 21 и 22 г. / ще търпят условни наказания „лишаване от свобода“ за срок от по 8 месеца, с 3- годишен изпитателен срок. Присъдата подлежи на жалба и/ или протест пред Окръжен съд – Кюстендил.

Съдът признава подсъдимите И. С., К. Д., Ю. Д. и Е. Я за виновни в това, че на въпросната дата, от сграда, обособена като склад, намираща се в двора на завод „В…..“ на ул. „Бузлуджа“ са отнели чужди движими вещи – ударна бормашина, лазерен нивелир, 13 броя шевни машини от различни марки, компресор и транспалетна количка от владението на собствениците им, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят. За Ю. Д., на 42 г. и Е. Я., на 32 г., престъплението е извършено в условията на опасен рецидив и те ще търпят ефективни наказания „лишаване от свобода“ за срок от по 2 години.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here