Kметът Владимир Георгиев връчи сертификатите на участниците от възрастова група 8-11 клас, преминали обучение в Училищна Телерик Академия в Самоков

Ръководител на по-големите е Анна- Мария Лазарова и курсът е бил за разработка на компютърни игри. „Избрахме най-трудния профил, но и най-интересното предизвикателство” – коментира Анна-Мария. Децата споделиха, че курсът е бил много полезен и смятат да продължат да се обучават в сферата на компютърните науки. Единият от изработените проекти, с автор Ели Мишева, е взел участие в националното представяне на проекти на Телерик Академия, като е взел и награда. Участниците в първото обучение на Академията в Самоков бяха поздравени от кмета, който обеща, че след като има интерес, Община Самоков ще продължи да подпомага подобни инициативи. Обученията за 8-11 клас подпомагат кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация, чрез практическа насоченост и модерна програма.
Община Самоков финансира провеждането и издръжката, за период от една учебна година на Телерик Академия в Самоков. Тези средства бяха използвани за обучението на 40 деца в две възрастови групи – 5 до 7 клас и 8-11 клас в компютърни науки. Обученията се провеждат в рамките на 72 часа през учебната година, започвайки от края на октомври. Мисията на Телерик Академия е да подготвя следващите поколения за професиите на дигиталното бъдеще с интерактивни програми, достъпни за всички ученици като им помага да се трансформират от консуматори на технологиите в техни създатели, търсени професионалисти и дигитални лидери.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here