Кметът Вл. Георгиев на седянка в Говедарци: Една невероятна атмосфера, пресъздадена по автентичен начин!

Кметът на община Самоков Владимир Георгиев присъства на много вълнуващо и зареждащо тържество в село Говедарци, посветено на пролетния празничен цикъл в българското народно творчество.
„Една невероятна атмосфера, сътворена от ученици от ОУ „Димчо Дебелянов”, от техните преподаватели и с подкрепата на читалище „Христо Ботев” в селото. Това показва, че в едно населено място, когато институциите – училище, читалище и кметство работят заедно, резултатът е наистина чудесен!“, сподели Георгиев, който беше част от празника по покана на директора на училището Бойко Пейчев
„Благодаря за емоциите да бъда част от този истински празник на българския дух! Поздравявам преподавателите от училището в Говедарци за прекрасната работа и за това, че учат децата да познават самобитните български традиции и фолклор, съхранили ни като нация през вековете.“, каза още кмета.
В салона на читалището по автентичен начин бе пресъздадена седянка, така, както едно време са се събирали хората да се повеселят, да си поговорят, да усетят чувството за заедност, което днес много ни липсва.
На седянката присъстваха родители, жители на селото, гости и участници. Сцената, подредена като автентична стая на селски дом, стана мястото, на което бяха представени сценки от народни приказки, събрали мъдростта на нашите баби и дядовци.
И всичко това, преплетено с народни песни и танци, което допринесе за доброто настроение.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here