Бронз за Рилски спортист в женската А група по баскет

Рилски спортист спечели бронзовите медали в женската А група по паскетбол през този сезон. Тимът спечели и втория мач с Шампион 2006, този път на негов терен в зала „Триадица“ със 73:60.

Сезонът бе изключително успешен за отбора от Самоков, който при завръщането си в А група игра и финал в турнира за Купата.

Баскетболистките на Маргарита Маринкова взеха инициативата още в началните минути и след първата част бяха напред с 19:12, макар да имаха и двуцифрен аванс преди това. Те обаче продължиха да демонстрираха по-точен мерник от съперника си, възползваха се от грешките му и след като го лимитираха само до 7 точки във втората четвърт, на почивката се откъснаха с 46:21.

Резултатността и на двата тима бе доста ниска след подновяването на играта. Въпреки това, Рилски спортист поддържаше солиден аванс и преди последния период водеше с 59:32. Шампион 2006 не се отказа и две минути преди края намали пасива си само на 7, но така и не стигна до пълен обрат.

Ивана Бонева бе най-резултатна за успеха с 20 точки. Раня Абурая реализира 12, по 10 имат Радина Илиева и Гергана Николова.

За домакините Валентина Веселинова се отчете с 12 точки. Антония Филипова реализира 11, 10 добави Анджела Стамболян.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here