Кметът Ст. Владимиров награди пернишки огнеборци, помагали в спасителните дейности в Турция

Двама служители на Районната служба пожарна безопасност и защита на населението, които участваха в спасителните дейности след силните земетресения в Турция през февруари, получиха днес награди от кмета на община Перник Станислав Владимиров и председателя на общинския съвет Денислав Захариев.
Радослав Василев – водач на специализиран автомобил и Мартин Никифоров – старши пожарникар бяха сред доброволците, които отидоха в засегнатите райони в първите дни след опустошителите трусове. Те получиха почетна значка и плакет от Община Перник.
„Рядкост е да видиш истински човеци, които оставят семействата си, оставят родния си град и отиват в бедстващите райони, за да помогнат безкористно. Това е нещо значимо и голямо. Поклон пред вас, за това, че бяхте солидарни. Ние сме преживявали такъв ужас, но несравним с бедствието в Турция. Трябва да бъдем горди, че има наши съграждани, които показаха какво е доблест и чест“, заяви кметът Станислав Владимиров.
„Гордея се с колегите си. Никой не ги е карал да ходят в Турция, направиха го по свое желание. Благодаря ви момчета“, заяви директорът на пожарната в Перник комисар Борис Борисов.
България бе първата страна, която се включи в спасителните дейности след ужаса в Турция. Част от екипите бяха и двамата перничани. Те бяха командировани за 10 дни в град Бесни.
Снимка: Светлана СтоименоваВижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here